Продукти

Червен боб

Червеният боб е с богато съдържание на полезните омега-3 мастни киселини, които намаляват триглицеридите в кръвта, стабилизират сърдечния ритъм, понижават нивата на кръвното налягане. Мастните киселини също така повишават нивата на „добрия“ холестерол.

Червените бобени зърна са източник на фибри, за които е известно, че понижават нивата на „лошия“ холестерол, поддържат нивата на кръвната захар стабилни след хранене и подпомагат храносмилането.

Авокадо

Авокадото е плод, който принадлежи към семейство Лаврови, заедно с братовчедите му канела и камфор. Високото съдържание на мазнини, може и да му е спечелило името “Масления плод”, но това не означава, че трябва да го избягвате – точно обратното. В действителност мазнините в авокадото са ненаситени и са много здравословни. Авокадото е страхотна храна за всеки, който има висок холестерол, тъй като не съдържа и следа от него. Когато го консумирате добре узряло, то дори може да помогне за намаляването на нивата на холестерол. Освен това съдържа и важни витамини като А, В, С и Е, както и калий, калций и желязо. Всичко това е доказателство, че има наистина добри причини редовно да си хапвате авокадо – тялото ви ще ви благодари за това.

Хапапеньо

Халапеньо е средна до едра люта чушка от вида Capsicum annuum, ценена поради горещото усещане, което създава при ядене. Когато е узряла, тя достига 5-9 cm. Обикновено се продава, когато е все още зелена. Халапеньо произхожда от град Халапа в Мексико, където се отглежда традиционно. В Мексико около 160 km² площ се използват за отглеждането на халапеньо, основно в басейна на река Папалоапан в северната част на Веракрус и в Делисияс в Чихуахуа. Този сорт се произвежда още в Халиско, Наярит, Сонора, Синалоа и Чиапас, но в по-малък мащаб. В Мексико е известен под различни имена, като напр. куаресменьос, хуачимангос и чилес гордос.